OM OSS

Moderna auktioner ger er information om de mest älskvärda objekten, formgivarna och producenterna

Vi på Moderna Auktioner tycker att för få objekt har fått den uppmärksamhet som de förtjänar. Möbelkanon är smal och mycket fantastiskt är oupptäckt. Kanske kan vi genom att berätta det vi vet om designhistoria få någon att upptäcka något nytt? Vi vill också sätta möblerna och formgivarna i ett sammanhang.

Men vad som gör att vi vill berätta något om just »det objektet« varierar. Kanske är det sällsynt, kanske tycker vi att det är ovanligt vackert, att man kanske kan göra ett klipp, att det tidigare funnits i en spännande miljö, har en spännande skapelse-historia eller särskiljer sig från liknande objekt på något sätt. Vi tror oavsett att historien bakom objekten stärker relationen till dem.

Vi vill sätta möblerna och dess formgivare i ett sammanhang.”

Disclaimer
Ofta skriver vi vad vi tycker att det är rimligt att betala för en produkt. De jämförelse-siffrorna är ett ungefärligt genomsnitt för vad man brukar behöva betala för produkten och tar inte hänsyn till vare sig proveniens eller skick. Så använd siffrorna som ett riktmärke och titta på den befintliga varan. Då den sällan är ny är det dess skick och historia du betalar för.

Kontakt
Moderna Auktioner drivs ideelt. Om du vill komma i kontakt med Moderna Auktioner får du gärna skicka ett mail nedan.

Anders Landén : Redaktör

Anders Landén

Redaktör

Designjournalist, redaktör och grundare av kreativ contentbyrån Oblong. Saksamlare som inte kan hålla fingrarna borta från auktionsfynd.

anders@modernaauktioner.se
Olle Agebro : Redaktör

Olle Agebro

Redaktör

Film- och frilansskribent och redaktör som till vardags driver filmsiten drakenfilm. Som auktionsköpare är han ständigt på jakt efter udda varianter och enstaka mästerverk.

olle@modernaauktioner.se
Louise Bååth : Art Director och systemutvecklare

Louise Bååth

Art Director och systemutvecklare

Arbetar till vardags som AD för diverse tidskrifter och driver designstudion King Island Design. På Moderna Auktioner står jag bakom den tekniska utvecklingen samt formgivning.

louise@modernaauktioner.se